From: 5190Ft
Citrusmix
Citrusmix
gyümölcskristály
5190Ft – 11490Ft
*Egy üveg MaxiLimo Citrusmixből elkészíthetünk 25 adag frissítő italt, 2 teáskanál (3.5 gramm) adagolás esetén. Ezt a mennyiséget 2.5 dl vízben oldjuk fel!
Kérjük lapozzon! Itt megtalálhatja az összetevőket, tápanyagtáblázatot és a fogyasztási javaslatot!

A szuperkoncentrátumunk készítéséhez csak vegyszermentes gazdálkodásból származó, érett, tiszta zöldségeket használunk fel, amelyeket kézzel válogatunk, és olyan kíméletes technológiával dolgozzuk fel aminek köszönhetően megmarad a gyümölcsök és zöldségek eredeti íze, és áldásos hatása: a színanyaga, a vitaminok, a makro- és mikroelemek és a biológiailag aktív összetevők döntő többsége, koncentrált formában.
A biológiai úton történő lebontásnak köszönhetően pedig a tápanyagok könnyebben felszívódnak, így azokkal egész évben könnyebben megőrizhető a család minden tagjának egészsége.

AZ ÖSSZETEVŐK JÓTÉKONY HATÁSAI A SZERVEZETRE:
AZ ÖSSZETEVŐK JÓTÉKONY HATÁSAI A SZERVEZETRE:

citrom
A citrom számos pozitív tulajdonságai közül messze kiemelkedik magas C-vitamin
tartalma. Sokféle tápanyagot, de elsősorban citromsavat, kalciumot, magnéziumot,
bioflavonoidokat és pektint tartalmaz, amelyek támogatják az immunrendszert, de segít a fertőzések leküzdésében is. Bioflavonoid tartalma vértisztító hatású, és regenerálja, erősíti a véredényeket is. Bélféreghajtó és puffadásgátló hatása mellett eltávolítja a szervetlen sókat. Erősíti a gyomrot és vízhajtó hatása is van. Erős baktériumölő is egyben, de tisztító, lúgosító szerként is hasznára válik szervezetünknek.

Narancs
Legfontosabb téli gyümölcsünk és vitaminforrásunk a citrusfélék közül, melynek természetes C-vitaminja hatásosabb, mint a tablettákban adagolt. Szent-Györgyi Albert szerint azért, mert a citrusfélékben bioflavonoidokkal együtt fordul elő, és ezek jelenlétében tartósabban, fokozottabban hat. Ezek a mikrotápanyagok értékes antioxidánsok is egyben, melyek bizonyos védelmet nyújtanak a degeneratív betegségek, így a rák és a szívbetegségekkel szemben. A narancs A- és B-vitaminokat is nagy mennyiségben tartalmaz. Előbbi a látás épségéért és a bőr egészségéért is felel, míg utóbbi a szénhidrát- és zsíremésztésben fontos. Megfigyelték, hogy segíti a hasnyálmirigy működését, az emésztésben a felszívódást és megszünteti a székrekedést is a magas rosttartalma miatt. A narancs fogyasztása jót tesz a vesének, vízhajtó hatása miatt, emellett immunerősítő és vérnyomáscsökkentő hatása is ismert.

Méz
A vegyes virágméz fogyasztása kifejezetten ajánlott a gyermekek és az idősek számára immunerősítés céljából, valamint a fertőző légúti megbetegedések kivédése vagy legyőzése céljából. A vegyes virágméz a mono mézekhez képest sokkal összetettebb, és hatékonyabb megoldást kínál az egészségügyi panaszok legyőzésére. Mivel a vegyes virágmézet a méhek többféle növény, illetve gyógynövény nektárjából állítják elő, így a vegyes virágméz pozitív tulajdonságai is a szerint alakulnak, hogy milyen növényekből készítik el a méhek.

Ananász
Az ananász az egyik legegészségesebb egzotikus gyümölcs, magas vitamintartalmának köszönhetően. Mivel A-, B- és C-vitamint, folsavat, káliumot, gyümölcssavat és rostanyagot tartalmaz, ezért egyes kutatások szerint az ananász jó hatással van az immunrendszer működésére, és növeli a test ellenálló képességét.

Papaya
A papaya finom, édes ízű, lágy állagú gyümölcs, melyet Kolumbusz Kristóf az „angyalok gyümölcsének” nevezett.
Nagyon lédús, hiszen 90 százaléka víz. Papaint és más hasznos enzimeket, közel 20-féle aminosavat, B-, C- és E-vitamint, kalciumot, vasat is kimutattak benne. Sok C-vitamint tartalmaz, de ennél is jelentősebb az A-vitamin tartalma.
A papaya termésének húsos részei tejszerű anyagot tartalmaznak, az ebből kinyert papain fehérjebontó enzimet húspuhítóként, továbbá a gyógyászatban emésztést elősegítő gyógyszerek készítésére használják. Az egész növény minden részét felhasználják az orvoslásban, gyógyászatban. Például különböző emésztési zavarokban alkalmazzák, így lehetővé téve a tökéletes emésztést a gyomorsavhiányos emberek számára is. Gyomorsav (sósav) hiányában a fehérje emésztéshez szükséges emberi pepszin nem képes kifejteni teljes mértékben a hatását. Ha túl sok gyomorsav képződik, a papaya természetes savlekötőként megszünteti a gyomorégést. Cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak, emésztési problémák (pl. székrekedés, savhiány, puffadás, teltségérzet) megszüntetésére, epe- és májproblémák orvoslására is kiváló.

Csicsóka
Csicsóka a téli és a kora tavaszi időszakban kiváló tápanyagraktár és forrás a szervezetünk számára. Tartalmaz káliumot, magnéziumot, kalciumot, foszfort, vasat és cinket, valamint B1-, B2-, B3- és C-vitamint. És hogy, mi az az inulin? Az inulin vízben oldódó élelmi rost, mely számos növényben (cikória, vöröshagyma, fokhagyma, gyermekláncfű, közönséges bojtorján, agave, endívia, articsóka) megtalálható, de a leggazdagabb inulin forrás a csicsóka. Az inulin egy olyan összetett szénhidrátvegyület, amely a szervezet nem képesek lebontani, tehát bontatlanul halad át az emésztőrendszeren. Csak a vastagbél baktériumflórája kezdi bontani, így jótékonyan hozzájárul a bélműködés elősegítéséhez (lágyítja a székletet). Az inulin tartalmú élelmiszerek flatulenciát (bélgázképződést, szelet, puffadást) okozhatnak. A rost hatására mérséklődik a cukorfelszívódás, ritkábbak a vércukor ingadozások, így a cukorbetegek számára is ajánlott. Rosttartalma miatt pedig diéta idejére is javasolt – diétázóknak, fogyókúrázóknak, aktív sportolóknak. Bélflóra helyreállító hatása is közismert, mely antibiotikumos kezelések alkalmával, valamint gyomor vagy bél eredetű panasz esetén fogyasztása fokozottan célravezető. Jótékony hatása van a máj, a lép és a hasnyálmirigy működésére, sőt rákellenes (mellrák) hatása is ismert. Vérnyomás, koleszterin és triglicerid-szint csökkentő hatása miatt pedig szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére is ajánlott.

Homoktövis
A homoktövis széles spektrumon segíti szervezetünk egészségét. Gyógyító hatása akár a tavaszi-őszi, akár a téli időszakban jól jöhet. Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, mely a citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese. Megtalálható benne az A-vitamin is, továbbá tartalmaz almasavat, mannitot, flavonoidokat, gazdag szénhidrátokban, fehérjében, szerves savakban, aminosavakban és vitaminokban. Allergiák (pl. szénanátha) esetén is javasolt fogyasztása. Tanácsos fogyókúrázóknak „zsíroldó” hatása miatt. Májregeneráló hatása révén ajánlott a máj tisztítására, alkoholfogyasztás esetén fokozottan javasolt, az elvonási tünetek enyhítésére is. A homoktövis növeli szervezetünk saját védekezésének hatékonyságát. Hámosító és gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti a sebgyógyulást, a bőrbetegségek gyógyulását. Külsőleg a terméséből hidegen sajtolással kinyert olajat nehezen gyógyuló sebek, fekélyek, égési- és sugársérülések, valamint sérült nyálkahártyák (gyomor, méhnyak, hüvely) kóros elváltozásainak kezelésére használják.