Cékla – Mentőöv és Mentőöv Extra

jan 19, 2021 | 0 hozzászólás

CÉKLA – Mentőöv és Mentőöv Extra

A tél második szakasza a legideálisabb egy teljes testi (és akár lelki is) méregtelenítő kúra elkezdéséhez. Tökéletes időpont az ünnepek után. Amikor a hagyományos ízek hadával kényeztettük magunkat. Tavasz elött, hisz ahogy a termeszét úgy szervezetünk is ébredezni fog, követelve tőlünk a lendületes energiát a reményteli „kezdethez”! És most MI MIND sokat is várunk ettől a tavasztól.
Kezdjünk is bele, lépésről lépésre minden héten (6 héten át) reflektorfénybe állítva egy-egy zöldséget vagy gyümölcsöt, amely fogyasztásával kíméletesen, a természettől kapott táplálékokkal méregteleníthetjük szervezetünket. Végig söprünk egész szervezetünkön, kitakaríthatunk a fejünk búbjától a kislábujjunkig és így megtámogathatjuk az emésztő, nyirok, érrendszer, a hormonháztartás és a veséink kiválasztóképességének működését.

 

 

 

 

Kezdjük is! Elsőként kérjük a színpadra…. a CÉKLÁT!
A cékla a lehetséges egészségügyi előnyök széles skáláját kínálja. Például csökkenti a vérnyomást és a cukorbetegség kockázatát, emellett javítja az emésztést. Segíthet megelőzni a szívelégtelenséget, a stroke-ot, a szívrohamot, és a felsoroltak életveszélyes szövődményeinek kialakulását. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a céklalé fogyasztása fokozhatja az izmok oxigénfelhasználó képességét az edzés során. A benne található betalain pigment, amely a cékla színét is adja, véd a sejtoxidáció ellen, megelőzheti a rosszindulatú sejtek szaporodását, erős antioxidáns hatású.

 

 

 

 

A cékla kiváló forrása a folsavnak, a mangánnak, a káliumnak és a réznek. Igen rostdús is egyben, tartalmaz magnéziumot, foszfort, C-vitamint, vasat, valamint B6-vitamint. Egyszóval igen hasznos növény
Nem is gondolnád, de a cékla a demenciát – köznapi nevén az elbutulást – is gyógyíthatja. A benne található nitrogén-monoxid ugyanis javítja a vér áramlását, ezáltal pedig segíti az agy működését. Hatásos lehet az Alzheimer-kór ellen is.
Nagy mennyiségben tartalmaz jó vízkötő képességű pektint, kiváló vérképző, segít a vörösvérsejtek regenerálásában és szaporodásában. Ezért bizonyos helyeken kiegészítő gyógymódként ajánlják vérszegénység esetén. Említésre méltó az is, hogy nőként gondoskodnunk kell a vas állandó, természetes úton való pótlásáról, így a cékla fogyasztásával feltölthetjük raktárainkat is.

 

 

Korlátozottabb diétákba is beilleszthető, hiszen alacsony a kalória tartalma, de magas tápanyag- és rostforrás.
Ezek részeredmények az állandóan zajló összetett kutatásokból, amelyek technológiai fejlettségünknek köszönhetően, időről időre egyre szélesebb hatásait fedik fel az ősidők óta használt élelmiszereknek.
A cékla a nitrátok és antioxidánsok gazdag forrása. Nagyon erős májtisztító (megvédi a májat az oxidatív károsodásoktól) hatással rendelkezik, ami az egyik legfontosabb szerv a méregtelenítésben, hisz szabályozza a máj anyagcsere folyamatait, növeli az ellenálló képességet, támogatja a nyirokrendszer működését.
Következtetésképpen bátran elmondható a cékláról, hogy amellett, hogy sok mindennel táplál, pótol, még tisztít is! Méregtelenítési kúra alapító tagja, mivel fogyasztásával elkerülhető a táplálék és a toxikus anyagok hosszas időzése a gyomorban és a bélcsatornában. Csökkenti az ebből eredő különböző betegségek kockázatát, javítja a máj, a bélrendszer működését, meggyorsítja a mérgek és a salakanyagok eltávolítását, serkenti a vesét, a vért és érrendszert, de még az agyi funkciók működését is!
Fedezd fel magad Cékla tartalmú Kristályainkat, melyek koncentrált formában tartalmazzák a céklát legtermészetesebb formulában, olyan zöldségek hozzáadásával, amelyek támogatják a cékla minél jobb hasznosulását:

 

 

 

Elérhetőségei:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

0
    0
    Kosár