Papaya

A papaya finom, édes ízű, lágy állagú gyümölcs, melyet Kolumbusz Kristóf az „angyalok gyümölcsének” nevezett.
Nagyon lédús, hiszen 90 százaléka víz. Papaint és más hasznos enzimeket, közel 20-féle aminosavat, B-, C- és E-vitamint, kalciumot, vasat is kimutattak benne. Sok C-vitamint tartalmaz, de ennél is jelentősebb az A-vitamin tartalma.
A papaya termésének húsos részei tejszerű anyagot tartalmaznak, az ebből kinyert papain fehérjebontó enzimet húspuhítóként, továbbá a gyógyászatban emésztést elősegítő gyógyszerek készítésére használják. Az egész növény minden részét felhasználják az orvoslásban, gyógyászatban. Például különböző emésztési zavarokban alkalmazzák, így lehetővé téve a tökéletes emésztést a gyomorsavhiányos emberek számára is. Gyomorsav (sósav) hiányában a fehérje emésztéshez szükséges emberi pepszin nem képes kifejteni teljes mértékben a hatását. Ha túl sok gyomorsav képződik, a papaya természetes savlekötőként megszünteti a gyomorégést. Cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak, emésztési problémák (pl. székrekedés, savhiány, puffadás, teltségérzet) megszüntetésére, epe- és májproblémák orvoslására is kiváló.

Mind a(z) 2 találat megjelenítve

0
    0
    Kosár
    A kosarad üresVissza a boltba
    Ez is érdekelhet: