Málna

A málna sok piros gyümölcshöz hasonlóan igen magas C-vitamin és antioxidáns tartalommal bír. Így erősíti az immunrendszert. A fertőzésekkel szemben való védekezésben is jelentős szerepe van, így a vírusos és a bakteriális fertőzések leküzdésében is nagy segítséget nyújt. A-vitamin tartalma révén segít a látásjavításban. Különböző vérzések csillapítására is alkalmazható. Ezeken kívül jelentős mennyiségű B1- és B2-vitamint is tartalmaz, sőt gazdag flavonoidokban, gyümölcssavakban, cserző anyagokban és rostokban. Emésztést segítő pektin is található benne. Ásványi anyagok közül kalciumot, káliumot, magnéziumot és vasat is tartalmaz. Antibiotikum kúra után javasolt fogyasztása, hiszen helyreállítja a megterhelt emésztő rendszert és bélflórát.

Mind a(z) 8 találat megjelenítve

0
    0
    Kosár